Blog

Page: 4

This is the most meaningful Albanian anthem…

Aty ku arti është i pastër…

The band formed in 1989 in the town of Tetovo, Macedonia, although their first recording was published as an album titled Elita 5 in 1990.[2] They have repeatedly refused to play in competitive festivals stating that “the band does not belong in festivals”, preferring concerts instead. In a 2001 concert, the band had opened in […]

Shqipëria (gegërisht: Shqipnia gjithashtu Shqypnia, historikisht: Arbri ose Arbëria, ndërkombëtarisht: Albania), zyrtarisht Republika e Shqipërisë, është shtet i pavarur në Evropën Juglindore. Shtrihet në pjesën jugperëndimore të Gadishullit Ballkanik dhe kufizohet në veriperëndim me Malin e Zi, në verilindje me Kosovën, në lindje me Maqedoninë e Veriut dhe në jug me Greqinë. Në perëndim laget me detet Adriatik dhe Jon dhe ndodhet vetëm 78 km larg Italisë përgjatë ngushtesës (kanalit) së Otrantos, 72 km i gjerë. Shqipëria ka një sipërfaqe […]

 

Nga Akil KOCI ”Gjykimi estetik mbi të bukurën, sipas Kantit u shkakton kënaqësi estetike të gjithëve, pavarësisht janë apo s’janë artistë, janë të arsimuar apo s’janë, kanë njohuri shkencore apo s’kanë, sepse soditja e bukurisë nuk e nënkupton të domosdoshme argumentin logjik, ajo paraqitet si shprehje e një ndjesie mbi pamjen, figurën, formën objektive të […]

  Formacioni për festivalin industrial, EBM dhe synthpop E-tropolis në Turbinenhalle në Oberhausen, Ruhr, më 28 Mars është i plotë. Për pjesën më të madhe, megjithatë, njerëzit që thjesht po kalonin pranë kampusit me dy blloqe gjatë seancave të Praktikës Publike janë në avantazhin më të mirë për të shijuar shënimet në ajër, duke u […]

Studime të shumta e lidhin studimin e muzikës me arritjet akademike. Por, çfarë ka të bëjë me trajnimin serioz të muzikës që duket se ndërlidhet me suksesin e madh në fusha të tjera? Lidhja nuk është një rastësi. E di sepse pyeta. Ua shtrova pyetjen profesionistëve të niveleve të larta në industri, nga teknologjia te […]


Current track

Title

Artist