Podcast-i i parë studentor në Shqipëri

Written by on 4. January 2021

Në prill të vitit të kaluar Universiteti “Aleksandër Moisiu” në Durrës (UAMD) inauguroi dy investime të mëdha të bëra në fushën e Multimedias & TV Digjital, laboratorin bashkëkohor të Multimedias dhe studion audio-vizive. Investimet e ndërmarra ishin në kuadër të projektit Erasmus+: “Zhvillimi dhe zbatimi i kurrikulës së Multimedias dhe TV Digjital”.

Me inaugurimin e laboratorëve nisën dhe trajnimet për stafin akademik dhe studentët mbi përdorimin e pajisjeve në laborator. Gjatë kësaj kohe nuk kanë munguar as leksionet e hapura me profesionistë të fushës, të cilët kanë ndarë me studentët përvojat e tyre.

Studio audio-vizive është dizenjuar jo vetëm për qëllim edukimi, por edhe për prodhim dhe transmetim të produksioneve audio-vizuale.

Me mbështetjen e stafit të universitetit dhe infrastrukturës lehtësuese një grup studentësh kanë nisur të transmetojnë në platformën e youtube emisionin e tyre të pare Podcast të quajtur 4thTalk. Ky emision ka si qëllim t’i mësojë ata të aftësohen në produksion dhe postproduksion.

Sipas studentëve e veçanta e këtij emisionin është fokusi tek të simoshatarët e tyre, pra është një emision nga studentët për studentët.
Vetë studentë shkruajnë skenarin, bëjnë xhirimet në terren ose në studio, më pas montazhin i cili mbledh të gjitha materjalet dhe brenda një jave emisioni është gati për transmetim.

Ditën e shtunë në orën 18:00, në laptop apo smartphone-n tuaj, na ndiqni në YouTube!


Current track

Title

Artist