Debatik – Film shqiptar

Written by on 30. December 2020

1942. Tre vjet mbas pushtimit fashist fëmijët krijojnë organizatën e fëmijëve anti-fashistë që e quajtën Debatik. Coli një djalë i varfër jetim pranohet në Debatik. Ai arrin të lajmërojë mësuesin komunist që është në kurth dhe vritet në një moment tensioni. Xha Demiri e gjen të vdekur dhe e merr në karrocë. Skenari: Hysen Hakani Gëzim Erebara Regjia: Hysen Hakani Gëzim Erebara Aktore: Dhimitër Pecani (Agimi) Pëllumb Dervishi (Genci) Shpëtim Zani (Coli) Muzika: Tish Daija Producent: Shqipëria e Re Viti i prodhimit: 1961 English Synopsis: 1942. Three years after the fascist occupation the children create an organization for the antifascist children named Debatik. Coli a poor orphan become the youngest member of Debatik. Coli manage to warn his communist teacher that he is in a trap and is murdered himself in a moment of tension. Uncle Demir finds him dead and takes him in his carriage. ©ArkivaShqiptare – kanali më i madh shqiptar që prezanton kulturën, traditën dhe artin kombëtar Facebook: https://www.facebook.com/Arkiva-Shqip…

Tagged as

Current track

Title

Artist