Tukiçi i madh! – Tenori e këngëtari popullor Ibrahim Tukiçi

Written by on 18. November 2020

U lind në Shkodër. Studioi në Konservatorin “Çajkovski” të Moskës. Në vitin 1957 u emërua në Teatrin e Operas dhe Baletit, ndërsa interpretoi në shumë pjesë klasike. Njihet edhe për interpretimin e këngës popullore midis të cilave “Kenke nuri i bukurisë”, “Bishtalecat palë-palë”, “Hajde gjyle”, “Mic Sokoli”. Ka marrë titujt Artist i Merituar në 1951 dhe Artisti i Popullit në vitin 1985.
©ArkivaShqiptare – kanali më i madh shqiptar që prezanton historinë, kulturën dhe artin kombëtar Facebook: https://www.facebook.com/Arkiva-Shqip…
Tagged as

Current track

Title

Artist