Marie Kraja, diva shqiptare që këngës ia fali jetën!

Written by on 18. November 2020

 

Ajo dallohesh për një natyrë të qeshur por më shumë për një këngëtare të rrallë me një timbër të qartë muzikor në kanto. Zëri i saj i pastërt dhe i kthjellët ishte një mrekulli në publikun shqiptar të prapambetur të kohës kur u zhvillua ajo. Kishte një dinamikë të qartë të qëndrueshmërisë të vokalit të saj. Marie Kraja lindi më 24 shtator 1911 ne Zarë të Dalmacisë dhe vdiq në Tiranë më 21 nëntor 1999.

©ArkivaShqiptare – kanali më i madh shqiptar që prezanton kulturën, traditën dhe artin kombëtar Facebook: https://www.facebook.com/Arkiva-Shqip…


Current track

Title

Artist